Har du planer om ny belægning eller renovering af den gamle?

 

Med over 50 års erfaring som et professionelt anlægsgartnerfirma har vi herved opbygget en stor viden og erfaring i belægninger – alt fra indkørsel til terrasse.

Her på siden finder du inspiration og nyttig viden omkring belægning

Lad os sammen finde en løsning, der passer til dine behov og ønsker.

Belægning og kantsikring

Belægning

At lægge fliser er ofte ikke alene tidskrævende og hårdt arbejde, du risikerer også at komme galt afsted, hvis ikke du arbejder på den rigtige måde. Hvis du lader fagpersonerne klare belægningsarbejdet, uanset om det er til indkørsel, stisystem eller terrasse opnår du et godt resultat uden det hårde arbejde. Måske ønsker du fliser, som er nemmere at renholde, en pænere indkørsel eller at kunne gå tørskoet ind i huset. Uanset dit behov stiller vi op med kreativitet, grundighed og stor erfaring i at arbejde med både natur- og betonmaterialer, så resultatet bliver lige som du ønsker det. Du får en løsning, som passer til din økonomi og dine behov.

Kantsikring?

Styrke til din belægning

Vi forebygger at belægningen med tiden vil skride eller skabe kørespor.

Kantsikring er en god investering, den forlænger belægningens levetid og forebygger at stenene bliver presset ud med tiden.

Man laver ofte kantsikring i indkørsler da belastningen for belægningen her er stor.

Synlig eller usynlig kantsikring?

Vi bygger typisk synlige kanter op med en kantsten støbt i beton. Hvor usynlige kanter stabilisere de yderste sten ved brug er beton under jordoverfladen.

Hvilken belægning skal jeg vælge?

Mulighederne er mange når du skal vælge din nye belægning – men hvad passer bedst til din have, indretningsstil og hus? Der er mange muligheder både for materialer, læggemønstre, funktion, kombinationer mm..

Find inspiration til betonfliser

Find inspiration til natursten

Få inspiration af vores projekter

 

Kontakt os for rådgivning omkring din belægning

Vedligehold din belægning

Vedligehold din belægning

Det er vigtigt, hvis man ønsker at opnå fuldt udbytte af den nyanlagte belægning, at man sætter sig ind i hvad man efterfølgende selv må udøve, for at opnå det optimale af det udførte arbejde.

Fugemateriale

Når vi forlader et færdigt projekt, efterlader vi oftest fugemateriale på belægningen, idet det tager dage før fugerne er fyldt helt op. Derfor vil det være nødvendigt at I selv går og fejer det ned i fugerne over de næste 8 – 14 dage, indtil fugerne er fyldt op. Dette er meget vigtigt da fugerne er en stor del af belægningens styrke. Når de er fyldt op fejes det overskydende fugemateriale væk, og belægningen er klar til brug.

Ukrudt

Ukrudt i fugerne svækker belægnings styrke. Det kan være med til at rykke på fugebredden, samt skabe sætninger i belægningen med tiden. Udfør derfor løbende en effektiv ukrudtbekæmpelse på belægningen. Jo før man får det væk, jo lettere er det at fjerne og holde rent på sigt.

Saltning

Saltning om vinteren er med til at ødelægge belægningens overflade. Derfor bør bruget af dette begrænses, og evt. bruge sand som alternativ, især de første par år.

Rengøring

Ved forårstid fejes belægningen ren, med lidt groft grus, derved får man fjernet evt. begyndende algeforekomster. Har I mange grønne alger på belægningen kan vi sprøjte dette væk, med et naturvenligt middel. Dette kan gøres i foråret, sommer og efterår.
Ved nye beton belægninger kan der forekomme kalkudblomstringer. Dette skyldes betonens hærdeprocesser, problemet fortager sig og vil typisk være væk efter et år.
Fastklæbet tyggegummi kan opløses med kloroform og derefter fjernes. Olie spild kan fjernes med sulfo og varmt vand, samt motor rens er anvendeligt.

Betonpublikationer

Betonbelægninger

– anvendelse, udførelse og vedligeholdelse af belægninger, trapper og støttemure.

Betonbelægninger Håndbog

 

Inspiration og appetitvækker mht. etablering og korrekt vedligehold af belægning. En belægning med betonsten og fliser kan holde sig smuk i rigtig mange år.

Beton til gader, pladser og haver

 

Vi forebygger ukrudt mellem belægningssten og fliser.

Uhensigtsmæssig projektering, manglende fugefyldning, forkert
anlægsteknik og dårlige fugematerialer er alle årsager til
forøget ukrudtsvækst i belægninger. Ukrudt ser ikke pænt ud,
det nedbryder belægningerne, og det gør dem usikre at færdes
på. Ukrudtets nedbrydende effekt vil medføre forøgede udgifter
til omlægning og renovering af belægninger.

Forebyg ukrudt

 

Begrænsning og fjernelse af kalkudfældninger

Kalkudfældninger kan opstå på nye betonbelægninger og forsvinder normalt i løbet af 1-2 år, i nogle tilfælde op til 3.
Kalkudfældninger kan ikke undgås, med ved at være opmærksom på det fra en faglig synsvinkel kan man påvirke hyppigheden, udbredelsen og den styrke kalkudfældninger optræder med.

Kalkudfældninger

 

Betonbelægninger er stort set vedligeholdelsesfrie, alligevel kan der med årene ske ændringer, selvom belægningen er lagt forskriftmæssigt. Herunder fremlægges forskellige forslag til hvordan man kan vedligeholde sin belægning.

Vedligeholdelse af betonbelægning

Reference

” Vi vil helt sikkert anbefale E. Stein Frandsen til andre – det har vi allerede gjort.

Dialogen har været god. Professionel, humoristisk og løsningsorienteret.Hvis skalaen går til 10 så får resultatet 13 det er blevet så flot og vi elsker vores nye have.
Vi valgte E. Stein Frandsen til at udføre vores projekt da vi fik dem anbefalet af en kollega. Da Jakob var ude og tale med os om projektet var vi enige om at hans professionelle og fleksible tilgang til opgaven passede godt til vores temperament.

 

Vi har ikke noget at klage over i forhold til samarbejdet igennem processen. Alle aftaler blev overholdt og personalet kom med godt humør.

Projektplanen blev ændret nogle gange undervejs fra vores side og E. Stein Frandsen var søde til at rette planerne til og komme med gode input undervejs. Der blev også tænkt nogle gode tanker fra personalets side som løftede slutresultatet.

Vi måtte rykke startdato grundet gravearbejde på vores vej men anlægsgartnerne kom som aftalt til den nye dato. Det sidste græs arbejde blev udskudt grundet meget regn men her holdt de os opdaterede undervejs og fik opgaven afsluttet inden for den aftalte tidsramme.

 

Vi havde et fantastisk samarbejde med både Jakob, Nicklas og Jens. Alle vores ønsker kunne lade sig gøre og de var fleksible undervejs. Vi føler vi fik mere end vi forventede med den service og slutresultat de leverede.

 

Det har været professionelt og sjovt at arbejde sammen med E. Stein Frandsen. Det tilbud vi fik forud før opgaven stemte overens med den regning vi endte med. De ekstra elementer vi ønskede at tilføje undervejs fik vi priser på løbende og stemte også ved afregning. Derudover var arbejdstilgangen og resultatet helt i top. 

Man kan ikke andet end at anbefale efter det forløb vi har haft. “

– Rikke og Troels, Blommenslyst