Gode råd

Her kan du finde en masse gode råd, alt lige fra plejeanvisninger du kan downloade, til publikationer der fortæller dig hvad du kan forvente af produktkvaliteten, ting du skal være opmærksom på samt vedligeholdelse.

I bunden finder du et afsnit med faglige inputs, hvor vi deler alt fra kreative ideer, diverse nyheder, relevante tiltag og meget mere.

 

Plejeanvisninger

Brochurer

Faglige inputs

Med en masse faglige erfaringer i bagagen både rent teoretisk og ikke mindst praktisk er vi klar til at klæde dig godt på til dine kommende projekter, give dig inspiration, tips og tricks.

Skal du have plantet træer og buske i haven?

Inspirationstur på Kortegaard

2019 inspirationstur med DAG (Danske Anlægsgartnere barancheforening) hos vores leverandør af større allétræer og solitære buske og træer.

Kortegaard leverer planter til professionelle faggrupper til mange spændende projekter.

Her blev vi introduceret til de ca. 110 hektar produktionsareal med et stort udvalg af forskellige træer og buske som f.eks. plataner, lind, frugttræer og frugtbuske, stedsegrønt, specialsorter og meget mere. Alt sammen indenfor forskellige udviklingsstadier så vi har mulighed for at tilbyde dig det du ønsker.

Kortegaard har kvalitet frem for alt og det er bestemt også det vi har erfaret igennem de mange års samarbejde. I deres produktionsproces handler det i høj grad om præcis logistik, korrekt emballering og faglig håndtering for at opnå en høj plantekvalitet.

Desuden gør Kortegaard sig også i forskning og afprøvning af bl.a. reparation af træer efter f.eks. påkørsel af allétræer, hvor de afprøver forskellige muligheder for healing af træet og dets stabilitet herefter.

Har du planer om beplantning af træer og buske på dine grønne områder? Så kontakt os allerede nu og del dine overvejelser samt hvad der har din interesse.

Passer du godt på havens dyr?

Det er både sundt for naturen og dine blomster at passe godt på dyrene i haven.

Vi erfarer at fokus på naturen og dets beboere stiger mere og mere, kunstigt skabte habitater som insekthoteller blomstrer op hist og her i de lokale haver og det nyder vi selvfølgelig at se.

Insekter er nok ikke det første man kommer i tanke om når man tænker på ønskede dyr i haven, men insekter burde stå højest på vores ønskeliste da de er vigtige for bestøvningen og spiser løs af skadedyr.

Vi kan hjælpe dig med at finde naturvenlige løsninger når du vælger materialer til dit næste projekt samt alt hvad angår små som store tiltag for at passe godt på dit have miljø.

Hvad så nu? Vi har samlet lidt inspiration til dig som overvejer at næste projekt skal være dyrevenligt:

Fugle:

Fuglekasser og foderhuse i den stil man selv har indrettet sig efter, det kan være alt fra moderne foderhuse man kan købe hos trælasten til hjemmelavede firkantede læsteder, Gerne høje træer, og krat.

Insekter og humlebier:

Man kan både bygge sit eget insektbo eller man kan vælge at få hjælp til at bygge. Grundlæggende foretrækker insekter materialer som træ, mos og grene og kviste blandt mange andre. Ideer som et åbent træskur hvor rammen er bygget af sten og indgroede planter, eller en inkorporeret brændestak som er bygget ind omkring terrassen kunne være effektive muligheder.

Desuden er dyr som frøer, skrubtusser og pindsvine også udsatte og har derfor også godt af at blive tilgodeset.

Tilfælles vil alle dyrene nyde godt af vand i haven så de altid har adgang til væske, det har vi især erfaret efter sommeren 2018.

Er du klar på et mere natur og dyrevenligt alternativ? Vi hjælper gerne med dit næste projekt.

Træt af grønne overflader?

Vi hos Anlægsgartner E. Stein Frandsen kan hjælpe dig, hvis du er træt af, at din terrasse og indkørsel er smudset til med grønne alger.

Vi kan tilbyde en behandling som:

  • Er effektiv til fjernelse af alger på belægninger, murværk og træværk
  • Er skånsom uden brug af højtryk og ødelægger derved ikke overfladen
  • Er nem at sprøjte på overflader
  • Får algerne til at forsvinde 14 dage efter udførelse
  • Ikke tilsnavser i udførelsen af algebehandlingen
  • Kan udføres både forår og efterår
  • Giver en pæn overflade tilbage igen
  • Gør du undgår glatte fliser, glatte træterrasser og lign.
  • Ikke kræver du skurer og skrubber, men blot sørger for at feje blade og lign. væk
  • Er en SUPER effektiv løsning til en fornuftigt pris

Kontakt os om algefjerning

info@steinfrandsen.dk

Mos i plænen?

VERTIKALSKÆRE
Vertikalskæring består af lodretgående, smalle knive der gennemskærer græsset og løsner mos, afklip, tørre planterester, og derved fjerner det meste af den uønskede vegetation i plænen. Det der løsnes ved vertikalskæring opsamles og lægges i depot på grunden. Nu er der klar til eftersåning. Vi kan vertikalskære i perioderne april- juni samt august – september. I disse perioder vil græsset hurtigt spire efter såning.

EFTERSÅNING
Det er vigtigt at efterså plænen efter vertikalskæring for at holde plænen tæt, så ukrudt m.m. har sværere vækstvilkår.

GØDNING
Det kan være en god ide at gøde efter eftersåning, så de nye frø har noget at vokse af. Der kan også bestilles en gødningsanalyse, så der gødes efter de anviste målinger.

TOPDRESS

Plænen kan topdresses med et meget tyndt lag bestående af grus og kompost, derved kan jordens humus indhold, mineralske stoffer og overfladestrukturen forbedres. Plæner med højt humus indhold er mere modstands dygtige overfor f.eks. skadedyr som gåsebillelarverne, som er særlig kendt for at ødelægge græsplænerne helt.

Med denne maskine kan vi også tilbyde:

Opsamling af løv/blade

Opsamling af hækaffald.

Græsslåning med opsamling.
både på plæner og belægninger.

Vertikalskæring prisliste