Passer du godt på havens dyr?

Det er både sundt for naturen og dine blomster at passe godt på dyrene i haven.

Vi erfarer at fokus på naturen og dets beboere stiger mere og mere, kunstigt skabte habitater som insekthoteller blomstrer op hist og her i de lokale haver og det nyder vi selvfølgelig at se.

Insekter er nok ikke det første man kommer i tanke om når man tænker på ønskede dyr i haven, men insekter burde stå højest på vores ønskeliste da de er vigtige for bestøvningen og spiser løs af skadedyr.

Vi kan hjælpe dig med at finde naturvenlige løsninger når du vælger materialer til dit næste projekt samt alt hvad angår små som store tiltag for at passe godt på dit have miljø.

Hvad så nu? Vi har samlet lidt inspiration til dig som overvejer at næste projekt skal være dyrevenligt:

Fugle:

Fuglekasser og foderhuse i den stil man selv har indrettet sig efter, det kan være alt fra moderne foderhuse man kan købe hos trælasten til hjemmelavede firkantede læsteder, Gerne høje træer, og krat.

Insekter og humlebier:

Man kan både bygge sit eget insektbo eller man kan vælge at få hjælp til at bygge. Grundlæggende foretrækker insekter materialer som træ, mos og grene og kviste blandt mange andre. Ideer som et åbent træskur hvor rammen er bygget af sten og indgroede planter, eller en inkorporeret brændestak som er bygget ind omkring terrassen kunne være effektive muligheder.

Desuden er dyr som frøer, skrubtusser og pindsvine også udsatte og har derfor også godt af at blive tilgodeset.

Tilfælles vil alle dyrene nyde godt af vand i haven så de altid har adgang til væske, det har vi især erfaret efter sommeren 2018.

Er du klar på et mere natur og dyrevenligt alternativ? Vi hjælper gerne med dit næste projekt.