Hvilken belægning skal jeg vælge?

Belægningssten er et vidt begreb og det kan være svært at vælge

Ud fra vores erfaringer indenfor natur- og betonmaterialer har vi samlet et udpluk af de forskellige typer belægninger vi ofte arbejder med.

Hvad passer til dit hus, din have og din personlige stil?

Få inspiration her på siden eller kontakt os for yderligere rådgivning 

Granitsten

er en slidstærk natursten der udover at være blevet hugget ikke er manipuleret. Om du ønsker store brosten eller de mindre chaussesten gælder samme udgangspunkt – de er alle hugget rimelig ensartet og man kan opnå flotte mønstre og iøjnefaldende belægning ved at benytte sig af denne belægning. Den bliver kun flottere med årene.

Granitfliser

kan med fordel anvendes hvor man ønsker et eksklusiv og stilrent udseende. Granitflisen er stærk og har en skridsikker overflade når den er jetbrændt og er meget jævn i forhold til andre naturstens belægninger.

Natursten

er en belægning med semi ujævn overflade som f.eks. ølandsten, sandsten, skiffer eller andre brudfliser. De naturlige sten er stærke men kan være sårbare overfor vand og frost men pryder flot i haverne og giver et naturligt udseende.

Teglsten

også kaldet belægningsklinker anvendes til mange forskellige belægninger og giver både et smukt og stilfuldt udtryk. Klinken minder om en mursten men er mere slidstærke, frostsikre og er ikke udsatte i forbindelse med brud.

Betonsten

er en stærk og holdbar belægning. Stenens fysik og de mange fuger grundet dens størrelse gør at den er robust og at den kan opsuge store bevægelser fra trafik og bliver ikke påvirket af frost.

Betonfliser

er ofte brugt både solitært men også ofte med inddragelse af andre materialer som chaussesten (rådhusbelægning) eller blandt skærver. Betonfliser er meget holdbar så længe man benytter sig af den rette kvalitet.

IBF Visualizer er et værktøj som kan inspirere til brugen af betonfliser, og som kan visualisere hvordan forskellige farvekombinationer passer til forskellige scenarier. Prøv den her.

Småsten

bliver ofte brugt i indkørsler eller kombineret med fliser. Det kan være en fordel at bygge kant på området for at undgå at stenene forsvinder ud i bede eller græs. I øvrigt er det en fordel at ligge enten fibertex eller komprimeret stabilgrus for at holde sten og jord adskilt samt at holde ukrudtet på afstand.

Græsarmeringssten

gør din indkørsel eller parkeringsplads frodig og grøn med tiden. Græsarmering er slidstærkt samt regnvenlig belægning som er nem at vedligeholde.

Videre til værktøjslinje