Belægning

At lægge fliser er ofte ikke alene tidskrævende og hårdt arbejde, du risikerer også at komme galt afsted, hvis ikke du arbejder på den rigtige måde.

Derfor er det bedre, hvis du lader eksperter klare belægningsarbejdet, uanset om det er til indkørsel, stisystem eller terrasse.

Måske ønsker du fliser, som er nemmere at renholde, en pænere indkørsel eller at kunne gå tørskoet ind i huset.

 

Uanset dit behov stiller vi op med kreativitet, grundighed og stor erfaring i at arbejde med både natur- og betonmaterialer, så resultatet bliver lige som du ønsker det. Du får en løsning, som passer til din økonomi og dine behov.

Vi er medlem af Danske Anlægsgartnere, hvor du er dækket af garantiordningen “Håndværker Garanti”.

Vedligehold din belægning

Det er vigtigt, hvis man ønsker at opnå fuldt udbytte af den nyanlagte belægning, at man sætter sig ind i hvad man efterfølgende selv må udøve, for at opnå det optimale af det udførte arbejde.

FUGEMATERIALE
Når vi forlader et færdigt projekt, efterlader vi oftest fugemateriale på belægningen, idet det tager dage før fugerne er fyldt helt op. Derfor vil det være nødvendigt at I selv går og fejer det ned i fugerne over de næste 8 – 14 dage, indtil fugerne er fyldt op. Dette er meget vigtigt da fugerne er en stor del af belægningens styrke. Når de er fyldt op fejes det overskydende fugemateriale væk, og belægningen er klar til brug.

UKRUDT
Ukrudt i fugerne svækker belægnings styrke. Det kan være med til at rykke på fugebredden, samt skabe sætninger i belægningen med tiden. Udfør derfor løbende en effektiv ukrudtbekæmpelse på belægningen. Jo før man får det væk, jo lettere er det at fjerne og holde rent på sigt.

SALTNING
Saltning om vinteren er med til at ødelægge belægningens overflade. Derfor bør bruget af dette begrænses, og evt. bruge sand som alternativ, især de første par år.

RENGØRING
Ved forårstid fejes belægningen ren, med lidt groft grus, derved får man fjernet evt. begyndende algeforekomster. Har I mange grønne alger på belægningen kan vi sprøjte dette væk, med et naturvenligt middel. Dette kan gøres i foråret, sommer og efterår.
Ved nye beton belægninger kan der forekomme kalkudblomstringer. Dette skyldes betonens hærdeprocesser, problemet fortager sig og vil typisk være væk efter et år.
Fastklæbet tyggegummi kan opløses med kloroform og derefter fjernes. Olie spild kan fjernes med sulfo og varmt vand, samt motor rens er anvendeligt.

 

Betonpublikationer

 

Betonbelægninger
– anvendelse, udførelse og vedligeholdelse af belægninger, trapper og støttemure.

Betonbelægninger Håndbog

 

Inspiration og appetitvækker mht. etablering og korrekt vedligehold af belægning. En belægning med betonsten og fliser kan holde sig smuk i rigtig mange år.

Beton til gader, pladser og haver

 

Vi forebygger ukrudt mellem belægningssten og fliser.

Uhensigtsmæssig projektering, manglende fugefyldning, forkert
anlægsteknik og dårlige fugematerialer er alle årsager til
forøget ukrudtsvækst i belægninger. Ukrudt ser ikke pænt ud,
det nedbryder belægningerne, og det gør dem usikre at færdes
på. Ukrudtets nedbrydende effekt vil medføre forøgede udgifter
til omlægning og renovering af belægninger.

Forebyg ukrudt

 

Begrænsning og fjernelse af kalkudfældninger

Kalkudfældninger kan opstå på nye betonbelægninger og forsvinder normalt i løbet af 1-2 år, i nogle tilfælde op til 3.
Kalkudfældninger kan ikke undgås, med ved at være opmærksom på det fra en faglig synsvinkel kan man påvirke hyppigheden, udbredelsen og den styrke kalkudfældninger optræder med.

Kalkudfældninger

 

Betonbelægninger er stort set vedligeholdelsesfrie, alligevel kan der med årene ske ændringer, selvom belægningen er lagt forskriftmæssigt. Herunder fremlægges forskellige forslag til hvordan man kan vedligeholde sin belægning.

Vedligeholdelse af betonbelægning

 

Reference

Vi er i øjeblikket ved at revidere vores hjemmeside og beklager på forhånd for evt. manglende informationer.

Denne del er under udarbejdelse og vi glæder os til at offentliggøre det i foråret 2019.

Ved eventuelle spørgsmål henviser vi til mie@steinfrandsen.dk